Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Κείμενο της Πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωση στις 19/12


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
      Οι πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας, αναζητώντας μέσω αυτής ασφαλή διέλευση προς τις χώρες της Ευρώπης, δεν επέλεξαν ν' αφήσουν πίσω τους μια ήρεμη και κανονική ζωή. Άφησαν πίσω άταφους νεκρούς, εξαθλιωμένους συνανθρώπους, κατεστραμμένες χώρες με βομβαρδισμένεςυποδομές, πεδία πολεμικών συγκρούσεων. Στο δρόμο της προσφυγιάς τούς οδήγησαν οι δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας και οι φασιστικού τύπου επιθέσεις δυνάμεων τύπου ISIS, που χρηματοδοτούνται, εξοπλίζονται και χρησιμοποιούνται απ΄ τους ιμπεριαλιστές και τα αντιδραστικά καθεστώτα των περιοχών, που ερημώνουν τις χώρες αυτές, αρπάζοντας τον πλούτο τους και ξεριζώνοντας τους λαούς τους.
      Η συστράτευση όλο και περισσότερων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (π.χ. Αγγλία, Γερμανία) της δυτικής συμμαχίας ΗΠΑ- ΕΕ σε έναν πολεμικό συνασπισμό με σκοπό διευρυμένες επεμβάσεις σε Μεσόγειο, Μ. Ανατολή και Β. Αφρική, οι απαιτήσεις για εμπλοκή στην εκστρατεία αυτή κι άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τη συμμετοχή στρατού και την παραχώρηση βάσεων, κάτω απ΄ τον μανδύα της “αλληλεγγύης” στα πλαίσια της ΕΕ, δείχνουν το “μέλλον” που επιφυλάσσεται για τους λαούς: Ένα εκτεταμένο και διαρκές πεδίο ανάπτυξης πολεμικών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων, για τον γεωπολιτικό έλεγχο και τις σφαίρες επιρροής, με άμεσα θύματα τους λαούς των χωρών αυτών. Είναι λοιπόν υποκριτικό ότι αναζητούν «λύση» στο προσφυγικό, αφού όχι μόνο δημιουργούν νέα προσφυγικά κύματα αλλά, την ίδια στιγμή, βάζουν φραγμούς στην προσπάθεια των προσφύγων να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει απόλυτη ευθυγράμμιση με τις κυρίαρχες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γίνεται φορέας υλοποίησης της επίθεσης κατά των προσφυγικών πληθυσμών. Στην Ειδομένη, αφού πραγματοποίησαν μια ρατσιστική διαλογή μεταξύ των εξουθενωμένων ανθρώπων, αποφάσισαν ποιοι θα πάνε ως φτηνοί σκλάβοι στην “πολιτισμένη” Δύση, και με βία και τρομοκρατία επιτέθηκαν στους υπόλοιπους που ετοιμάζονται τώρα να απελάσουν πίσω στη φρίκη του πολέμου. Έστησαν κέντρα δήθεν φιλοξενίας (π.χ., Φαλήρου, Ελληνικού, Γαλάτσι), για να διαφεντεύουν οι δυτικές χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ “πουλώντας αλληλεγγύη” και στην ουσία καταγράφοντας και προετοιμάζοντας τους πρόσφυγες για τα ταξίδια της “οργανωμένης σκλαβιάς” ή της επαναπροώθησης. Τώρα τους τέλειωσε η “αλληλεγγύη” και ορθάνοιξαν οι πόρτες των κέντρων στην απάνθρωπη και βίαιη καταστολή των προσφύγων από τα ΜΑΤ. Τώρα τα κέντρα φιλοξενίας και τα κέντρα κράτησης είναι το ίδιο: φυλακές για τους πρόσφυγες. Τώρα η δήθεν αριστερή διαχείριση του Σύριζα βάζει τη Frontex, τον Ευρωστρατό και ό,τι άλλο μηχανισμό καταστολής διαθέτουν οι Ευρωπαίοι και οι νατοϊκοί ιμπεριαλιστές “να φυλάνε τα σύνορα”. Δηλαδή σήμερα να πνίγουν και να καταστέλλουν κι άλλους αθώους, αύριο να χτυπάνε στο ψαχνό τους αγωνιζόμενους λαούς των περιοχών.
      Κι όσα δεν λέει η κυβέρνηση, μιας και είναι δεσμευμένη από τις ευρωπαϊκές συνθήκες που υπερψηφίζει, λόγω... ανθρωπισμού βλέπετε, για τις ποσοστώσεις των προσφύγων στην Ευρώπη – σφαγείο των λαών, τα λένε οι δήμαρχοι των περιοχών των αφιλόξενων κέντρων, σε αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους. Ο λόγος για “τα στολίδια και τα διαμάντια της ανάπτυξης”, το Ελληνικό και τα Παλαί. Δηλαδή εκείνα που οι κυβερνήσεις ξεπούλησαν στο παρελθόν απολύοντας εργαζόμενους (Ολυμπιακή), εκείνα που ετοιμάζονται και τώρα να ξαναξεπουλήσουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ σε ντόπια και ξένα αρπακτικά, εκείνα που για να χτιστούν οι χρυσές ολυμπιάδες έχυσαν το αίμα τους από εργατικά ατυχήματα εκατοντάδες ανασφάλιστοι μετανάστες εργάτες, εκείνα για τα οποία δεν έβρισκαν λόγο να πουν τόσα χρόνια, τώρα βγαίνουν στα κανάλια γιατί δεν μπορούν να απαξιώνονται φιλοξενώντας πρόσφυγες! Τέτοιος ανθρωπισμός! Αλλά μπορούν, λέει, να ξεπουληθούν σε κάθε αρπακτικό του κεφαλαίου.
     Εμείς, ως αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και κάτοικοι των περιοχών, που βιώνουμε καθημερινά τη φτωχοποίηση, την καταλήστευση της ζωής μας, την εργασιακή εκμετάλλευση, την καταστολή των εργασιακών διεκδικήσεών μας, τις συνέπειες της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια σε κάθε δικαίωμα μας, νιώθουμε τους Πρόσφυγες Αδέρφια μας και τον Πόλεμο Εχθρό μας. Γνωρίζουμε πως ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τον πόλεμο, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση και τη φασιστική και ρατσιστική απειλή. Μας δυναμώνει η αλληλεγγύη στον αγώνα των προσφύγων για ζωή με δικαιώματα, αυτή που χτίζεται με κοινούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση.
Απαιτούμε:
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ- ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
  • ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΣΙΤΙΣΗ – ΣΤΕΓΑΣΗ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
  • ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
  • ΕΞΩ Η FRONTEX KAI O ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ HOT SPOTS
  • ΕΞΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Β.ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ – ΕΒΡΟ
  • Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σωματείων – Συλλόγων – Συλλογικοτήτων στα Νότια Προάστια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου