Τρίτη 5 Απριλίου 2016

9 και 10 Απρίλη όλοι στον Πειραιά

Η Πρωτοβουλία Αγώνα & Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νότια προάστια, στηρίζει και θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου 9 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά και της Κυριακής 10 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Frontex στον Πειραιά.

Παρακάτω τα δύο καλέσματα:


9 ΑΠΡΙΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοι στο μαζικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης!

Με όλο και πιο οξυμένο και εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. Ο πόλεμος και οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών στη Συρία -παρά τις προσωρινές υφέσεις- συνεχίζονται, σκορπώντας τον τρόμο, το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά.
Σε αυτό το ζοφερό και επικίνδυνο σκηνικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ντόπια άρχουσα τάξη φέρνουν τεράστιες ευθύνες. Γιατί συνεχίζουν να διευκολύνουν τη δολοφονική δράση των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών με τη λειτουργία των νατοϊκών βάσεων. Γιατί επέτρεψαν την παρουσία του νατοϊκού στόλου στην περιοχή του Αιγαίου, παρουσιάζοντάς τον ως λύση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί παράγοντα όξυνσης των αντιθέσεων και πηγή νέων εντάσεων στην περιοχή. Γιατί νομιμοποιούν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τις αντιδραστικές συμφωνίες της ΕΕ για το προσφυγικό, τις μαζικές απελάσεις τους, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Φωτεινή εξαίρεση μέσα σε αυτό το αντιδραστικό τοπίο αποτελεί η πηγαία και μαζική έκφραση της αλληλεγγύης του λαού μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αλληλεγγύη που έχει συμβάλει και στην περιθωριοποίηση των φασιστικών και ρατσιστικών κηρυγμάτων που εκπορεύονται από διάφορες συστημικές πλευρές.
Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο λαϊκό κίνημα πρέπει να παρέμβουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση ανάδειξης των πραγματικών υπαίτιων του πολέμου και της προσφυγιάς, των ιμπεριαλιστών, που είναι εχθροί και του δικού μας λαού. Ν’ αντισταθούν στα πολεμικά τους σχέδια και στην εμπλοκή της χώρας. Να εκφράσουν την ουσιαστική πολιτική αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε σε μαζικό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης με συμμετοχή, Οργανώσεων, συλλογικοτήτων και σχημάτων εργαζομένων, νεολαίας και γειτονιάς, το Σάββατο 9 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο Σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Πρωτοβουλία Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων





ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ FRONTEX ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό στηρίζει το κάλεσμα των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης για αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας στα Χανιά της Κρήτης την Κυριακή 10 Απρίλη και χαιρετίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στο 3ο σώμα στρατού με πορεία προς το χώρο διαμονής προσφύγων στο Λιμάνι και σε άλλες περιοχές.
Ταυτόχρονα, ο Συντονισμός παίρνει πρωτοβουλία και καλεί όλους τους φορείς του εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος και τις πολιτικές οργανώσεις και φορείς να οργανώσουν και να στηρίξουν αντίστοιχη κινητοποίηση στην Αττική.
Αντιπολεμική, αντιϊμπεριαλιστική, αντινατοϊκή διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Κυριακή 10/4 ώρα 12 το μεσημέρι.
Αφετηρία τα γραφεία της Frontex στο Λιμάνι του Πειραιά, άντρο των δυνάμεων της Ε.Ε. για τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης, των προσφύγων, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ συγκέντρωση.
Η πορεία θα περάσει από τους χώρους διαμονής των προσφύγων και θα φτάσει στο κέντρο του Πειραιά.

Να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας
-στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους πολέμους και τους βομβαρδισμούς,
-στην ανάθεση στο ΝΑΤΟ της «φύλαξης» των συνόρων, που
με πρόσχημα τους πρόσφυγες, μεταφέρει την πολεμική ένταση στο Αιγαίο, την ώρα που γενικεύεται η πολεμική σύγκρουση στη Συρία και η πολεμική ανάμιξη της Τουρκίας και αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό μας, για όλους τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή
-στις αποφάσεις της Ε.Ε. για επαναπροωθήσεις, εγκλεισμό, απελάσεις, στρατόπεδα-φυλακές των προσφύγων και τη συμφωνία με την Τουρκία, για Ευρώπη φρούριο

Να απαιτήσουμε
·Να σταματήσουν οι πόλεμοι
·Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή.
·Καμιά συμμετοχή, στήριξη, βοήθεια στους νατοϊκούς σχεδιασμούς.
·Προστασία των προσφύγων, άσυλο σε όλους, να ανοίξουν τα σύνορα, ελευθερία, Δικαιώματα, στέγη, σίτιση για όλους.
·Να ακυρωθεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες.

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου