Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για τις κινητοποιήσεις στον Πειραιά



Να σταματήσει το έγκλημα

Τι προκύπτει από αυτήν την περίφημη συμφωνία έτσι όπως εξειδικεύτηκε με ψήφιση πρόσφατου νόμου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;
Υποχρεωτική καταγραφή σε κλειστά κέντρα. Ήδη βλέπουμε τα ανοιχτά κέντρα να μετατρέπονται σε κλειστά, οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται ως φυλακισμένοι. Όποιος φτάνει στην Ελλάδα ή θα κάνει αίτηση ασύλου ή θα απελαθεί. 
Οι αιτήσεις ασύλου θα εξετάζονται με συνοπτικές διαδικασίες και όπως είναι προφανές στην πλειοψηφία τους θα απορρίπτονται. Είναι γνωστό πως η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων δεν επιθυμεί να μείνει στην Ελλάδα. Είναι μία συμφωνία που θα οδηγήσει στον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων στην χώρα μας. Όσων οι αιτήσεις απορριφθούν θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Για κάθε ένα Σύριο που θα επιστρέφει στην Τουρκία η Ευρώπη θα δέχεται έναν, αρκεί να μην είχε προσπαθήσει να περάσει τα σύνορα. Μόνο Σύριοι θα δικαιούνται μετεγκατάστασης. Και με τους Αφγανούς πρόσφυγες, τους Κούρδους, τους Ιρακινούς, τους Παλαιστίνιους τί γίνεται; Η Ευρώπη θα δεχτεί μόνο 72.000. Το νούμερο θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό. Εκατομμύρια βρίσκονται μόνο στην Τουρκία και τον Λίβανο. 
Ταυτόχρονα, με τη συμφωνία αυτή, εκτός των άλλων, η Τουρκία αναγνωρίζεται ως «ασφαλής τρίτη χώρα», δηλαδή ως χώρα όπου υπάρχουν νομικές εγγυήσεις και επομένως μπορούν να προωθηθούν όσοι μπορεί να  δικαιούνται «διεθνούς προστασίας». Μια «διεθνής προστασία» που ήδη ως έννοια μοιάζει κενό γράμμα καθώς με όλες αυτές τις συμφωνίες και τις πολιτικές των κλειστών συνόρων, η έννοια του πρόσφυγα όπως την ξέραμε κουρελιάζεται. Η Τουρκία λοιπόν των δολοφονιών, των βομβαρδισμών και των φυλακίσεων, η Τουρκία της φίμωσης του Τύπου, της απαγόρευσης κομμάτων και της δίωξης των πολιτικών φρονημάτων δεν είναι ασφαλής χώρα ούτε για τον λαό της ούτε για τους πρόσφυγες.
Παράλληλα με την ίδια συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία. Ένα γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πόλεμος που έχουν σπείρει οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας στην ευρύτερη  Μέση Ανατολή και Β. Αφρική, όχι απλά δεν πρόκειται να τερματιστεί, αλλά θα συνεχιστεί με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης της ευρύτερης περιοχής. Καμιά ασφάλεια και εγγύηση ειρήνης δεν προσφέρουν οι συμφωνίες των ιμπεριαλιστών και των περιφερειακών δυνάμεων, ενόσω μαίνεται ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός για διεκδίκηση ενεργειακών πηγών και σφαιρών επιρροής. Καμία ασφάλεια δεν προσφέρει η παραμονή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ο συνωστισμός δυνάμεων επέμβασης στην ευρύτερη περιοχή. Και φυσικά όσο δεν τερματίζονται οι ιμπεριλιστικοί πόλεμοι, τόσο τα κύματα των προσφύγων θα εξακολουθούν να υπάρχουν. 
Από την άλλη, η Ε.Ε. της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών δεν υπήρξε ποτέ. Υπάρχει η Ε.Ε. της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων και των επενδυτών. Η Ε.Ε. των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου. Η Ε.Ε. που εφαρμόζει εξ αρχής την λογική της αποτροπής, της καταστολής της φυσικής εξόντωσης των προσφύγων. Η Ε.Ε. της Frontex, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των κλειστών συνόρων και των φραχτών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα θυμίζει όλο και περισσότερο την Ε.Ε. που είχαν 'οραματιστεί’ οι ηγέτες των ναζιστών.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα που συντελείται. Υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς όλη την παραπάνω πολιτική. Εφαρμόζει κατά γράμμα την συμφωνία. Θεωρεί και αυτή τους πρόσφυγες ένα νούμερο που πρέπει να διαχειριστεί. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του στρατού, η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποτυπώνει πως για την κυβέρνηση των προσφυγικό είναι ένα ακόμα στοιχείο στο γεωστρατηγικό παιχνίδι. Η κατάσταση στον Πειραιά και την Ειδομένη τα λέει όλα. Έλλειψη στέγης, σαπισμένο φαγητό, έλλειψη πόσιμου νερού. Την ίδια στιγμή που το κράτος αρνείται με τον πιο απάνθρωπο τρόπο να τις βασικές ανάγκες των προσφύγων ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια, την ίδια στιγμή είναι παρόν για να καταστείλει, να ποινικοποιήσει, να απελάσει, να φυλακίσει. Από την μία πριμοδοτεί και ενισχύει το ρόλο των Μ.Κ.Ο. που παίρνουν πακτωλό χρημάτων, ενώ από την άλλη συκοφαντεί και προσπαθεί να καταστείλει την ταξική αλληλεγγύη την προσπάθεια για κινητοποίηση Ελλήνων και προσφύγων - μεταναστών, τον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα που δίνουν σωματεία. σύλλογοι και συλλογικότητες σε όλη τη Ελλάδα.
Αυτοί που επιτίθενται στους πρόσφυγες και κουρελιάζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, είναι οι ίδιοι που επιτίθενται με τον πιο βάρβαρο τρόπο και στον λαό της Ελλάδας. Αυτοί που ευθύνονται για τους χιλιάδες πνιγμούς στο Αιγαίο είναι που εφαρμόζουν τις βάρβαρες πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία. Αυτοί που παζαρεύουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σαν να είναι πιόνια σε μία γεωπολιτική σκακιέρα, είναι οι ίδιοι που διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης. Που διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις που έχουν επιβάλει την ανεργία, τους πενιχρούς μισθούς και συντάξεις.
Για αυτό σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να παλέψουμε μαζί τους. Γνωρίζουμε πως ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τον πόλεμο, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση και τη φασιστική και ρατσιστική απειλή.
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω! Ως αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και κάτοικοι των περιοχών έχουμε τους πρόσφυγες αδέρφια μας και τον πόλεμο εχθρό μας.
Ο αγώνας προσφύγων, μεταναστών και ελληνικού λαού είναι κοινός!
Κάθε νίκη των αγωνιζόμενων προσφύγων για την επιβίωση και τα δικαιώματά τους θα είναι νίκη και τους λαού μας!!!

 Απαιτούμε:
        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ- ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
       ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
       ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
       ΣΙΤΙΣΗ – ΣΤΕΓΑΣΗ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
       ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥΣ
       ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
       ΕΞΩ Η FRONTEX KAI ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
       ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
       ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ HOT SPOTS
       ΕΞΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Β.ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ
       ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
       ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
       ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


       Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


Καλούμε στις αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης
·        το Σάββατο 9 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο Σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά
·         Κυριακή 10 Απρίλη ώρα 12 το μεσημέρι με Αφετηρία τα γραφεία της Frontex στο Λιμάνι του Πειραιά

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σωματείων – Συλλόγων – Συλλογικοτήτων στα Νότια Προάστια
http://prosfygesnotia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου